rebbenblirkines.blogg.se

pluggeliplugg

Kategori: Allmänt

Imorgon är det dags för det avlsutande provet av level 3, så denna veckan har jag pluggat ganska mycket.
I måndags lagade vi alla mat och åt tillsammans i vår lägenhet, supermysigt. Ska bli riktigt tråkigt att åka härifrån och antagligen aldrig träffa dem igen. När man umgås dag ut och dag in, festar, bor och pluggar tillsammans blir man ju självklart väldigt tajta och bra kompisar, så sista veckan ska vi hitta på massa roliga grejer tillsammans och njuta av den sista tiden. 
Igår tog vi en paus från pluggandet och provade på att göra dumplings, en liten aktivitet som skolan fixar. Det va mest en rolig grej, inte speciellt gott. Smakar lite som tortellini, men degigare. Man tar en platt degbit och lägger i en kött och grönsaksmix, sen kokar man dem i några minuter och äter med soya och vinäger. 
 

middag och hela köret

Kategori: Allmänt

Halli hallå! 
I fredags va planen att bara stanna hemma och ta det piano, men det slutade ändå med en sväng om Zapatas. Igår va vi på Paulaner ännu en gång, för att fira Alex och Marius. Supertrevligt, och även maten va god denna gång (kanske för att jag tog en köttbit och ungspotatis, ganska säkert kort). Efter det åkte vi hem till vår lägenhet och började förfesta, där vi stannde länge och hade riktigt kul. Till slut kom vi iväg till M1NT även om vi egentligen hade roligare hemma. Kvällen avslutades på Ibiza där de har en ny DJ som är riktigt bra. Riktigt bra kväll helt enkelt!
Ikväll ska vi gå på Twilight. 
 
 
 

birthdayskids

Kategori: Allmänt

Nu är det återigen helg och jag har haft en låååång dag i skolan idag med mycket grammatik. Vi har även firat Alex som fyller 24 idag och Marius som fyller 20 på måndag med tårta i skolan och imorgon ska vi alla ut och käka middag tillsammans och fira dem ordentligt. Ikväll blir det tacos och Titanic-mys.
 
Marius och Alex
 
Tilman i Alex födelsedagspresent. Skämtpresent såklart, för dem som inte förstår det

regn, glögg och pepparkakor

Kategori: Allmänt

Efter skolan idag bestämde jag mig för att inte sitta hemma och kolla på SATC som vanligt, utan satte på mig conversen (dåligt val av skor) och traskade upp längs nanjing road i regnet mot forever 21. Med mig hem fick jag en roströd skjorta med guldiga nitknappar och ett par mörkröda jeans. På vägen hem tog jag metron en station för att slippa gå i regnet, men tyvärr gick det inte riktigt som planerat. Metrosystemet här är extremt stort och sträcker sig väldigt långt, och varje station kan ha upp mot 20 utgångar, vilken min station - People´s square har. Hela stationen ligger, under marken såklart, under en stor väldigt stor park, och runt kring den här parken finns det som sagt 20 uppgångar, och min uppgång missade jag såklart, vilket resulterade i att jag kom upp på helt fel ställe och fick ändå gå i regnet hem. 
 
Nu ska jag sätta på en film, dricka glögg och äta pepparkakor. 
ps. nu är det bara 15 dagar kvar till jag kommer hem. ds.
 
den vanligtvis folktäta nanjing road var idag helt tom på människor 
 
mmmmm

kallt

Kategori: Allmänt

Nu har jag inte uppdaterat på ett bra tag, dels för att internet varit så dåligt och jag har inte tagit speciellt mycket bilder. Den senaste tiden har sett ut som vanligt här i Shanghai, skola + lite småaktiviteter under veckan och utgång på helgen. Förra veckan va jag på fakemarknaden och köpte lite allt möjligt, bland annat några nya nagellack och Beats by Dre hörlurar, löjligt bra! Har nu köpt 11 nagellack här, kanske inte är så konstigt med tanke på att alla kostar 5-10 kr st. Efter fejkis åkte jag, Alex, Marius och Priscilla och åt middag på Marzano, vilket slutade med både kaffe, glass och öl i French Concession.
Nu i helgen va tre av killarna iväg till ett stad som jag inte kommer ihåg va det heter, (men där finns iallafall fantastiska berg och natur) så det blev bara de svenska tjejerna som gick ut. Vi åkte till M1NT och hade en helt grym kväll. I söndags va vi ännu en gång på antikmarknaden, och denna gången köpte jag en téservis och chopsticks + diverse skojiga saker. 
Idag ska jag inte göra nåt särskilt, göra läxan och kolla på SATC, kanske ta en sväng till IKEA om jag orkar. 
 
Nagellacksparad
 
Priscilla, Marius och Alex
 
Fó xiàng zái lú - Buddhafigurer på gatan
 
Jag har satt på en av pälsarna på min vinterjacka också, vääääldigt nöjd
 

skooooor

Kategori: Allmänt

ÄNTLIGEN! Mina skor är nu färdiga! Som jag har väntat, i mer än en månad. Jag är riktigt nöjd också, kvalitén känns riiiktigt bra. Jag har även varit på H&M och handlat halsduk och vantar, helt galet va kallt det har blivit. Nu sitter jag på mitt rum med en kopp nudlar och ska snart kolla Solsidan. 
 

mysig söndag

Kategori: Allmänt

Helgen har varit lugn för en gångs skull. Igår va vi på accossearmarknaden och köpte päls till vinterjackor osv, superfina. På kvällen va vi hemma och åt tacos och kollade på Eva och Adam - fyra födelsedagar och ett fiasko, nostalgitripp! Har inte ätit tacos på säkert tre månader, så det finns nog inte ord som kan beskriva hur gott det va. 
 
Idag har vi varit på ett museum om Shanghais historia och utveckling under de senaste 150 åren. Det är så stor förändring om man kollar på de senaste 20-30 åren, då Shanghai sågs som Kinas skrothög till att ha blivit Asiens Manhattan. Efter det åkte vi till en antikmarknad och kollade på riktigt gamla och coola pryttlar. Det fanns allt mellan himmel och jord och vi gick säkert en timma och kollade på roliga saker. Kommer utan tvekan åka tillbaka och köpa souvenirer. 
 
Tacooooos
 
Muséet
 
Utveckling från 1980-talet fram tills nu.
 
Antikmarknaden låg på en lååång gata i en gammal del av Shanghai.

german night

Kategori: Allmänt

Igår va det German Night. Då vi har två tyskar i gänget krävde de att få åka till Paulaner och käka middag, vilket vi också gjorde. Maten va inte riktigt i min smak, men de andra verkade glada över korvar, pork knuckle och billig tysk öl. Om inte annat va det trevligt sällskap och fin utsikt över Huangpufloden. Restaurangen låg på andra sidan floden från var jag bor, i Pudong, precis längs vattnet. Efter middagen gick vi alla tillsammans på "strandpromenaden", tills vi åkte till Captain's bar och tog en liten drink. 
 
Idag är planen att åka till accessoarmarknaden och sen till City shop för att inhandla allt som behövs för Taco Night. 
 
Glada tyskar
 
Längs strandpromenaden

torsdag

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit och kollat på mina skor som är klara. Va dock inte helt nöjd, de va lite stora och lite för långa i tån så på måndag ska jag tillbaka igen och hämta kolla. Han kunde göra de lite mindre, som tur va. 
 
Just nu sitter jag och väntar på middag, då en kille från Italien lovat att laga mat åt alla i gänget. Så det blir stor middag i vår lägenhet, pastaparty! haha

level 2 mandarin - check !

Kategori: Allmänt

Igår avslutade vi level 2 med ett prov som jag klarade med bravur! 81 %, bästa resultatet hittlls, jag är supernöjd.
Efter provet gick vi och käkade lunch allihop tillsammans, det blev japanskt och jag tog självklart samma rätt som alltid. 
 
I och med att jag och många andra i vårt kära lilla gäng har dragit på sig en förkylning blev det en lugn kväll igår. Vi kände dock att vi va tvungna att fira lite så vi åkte och tog en drink på en lougne och pratade i flera timmar. Idag känns förkylningen värre dock, mirakelmedecinerna har inte gjort rätt för sig, så nu sitter jag här med mitt te, halstabletter och snorpapper. 
 
Har inga ny bilder att visa, men här är ett kärt återbesök av mitt fina Shanghai