rebbenblirkines.blogg.se

KÖPA VINGAR FÖR PENGARNA

Kategori: Allmänt

Detta är min blogg debut - har fått äran att vara gästbloggare idag. (mamma Marie alltså om det var nån som undrar). Jag hade sovmorgon idag också. Medan Becca var i skolan så tog jag en lugn förmiddag. Hann med en tur längs shoppinggatan och kollade läget. Konstaterar att det är svårt att hitta kläder i de vanliga affärerna. Små storlekar och konstig design. Inget för en välväxta norrlänningar. Stannade till en stund på torget och tittade på uppträdandet. Verkar vara en sorts dansuppvisning från någon skola eller liknande.
Torget vid Nanjing Road
 
När Becca var klar med dagens lektioner träffades vi för att äta lunch så att vi skulle vara väl förberedda för dagens utmaningar. Första uppdraget var - fixa Halloweenklädsel.  Vi hoppade in i en taxi och åkte till "maskerad marknaden". Den låg ca 15 min bort med taxi men turen vär väl värd besväret. Här inhandlades ett par fantastiska vingar av riktiga fjädrar. (tänk kråka så förstår ni ungefär vad jag menar). Beccas klasskompisar ska fira halloween tillsammans och göra det ordentligt. Temat för gänget är änglar och några ska vara vita och några svarta. Sen planeras det för glittriga damer med herrsällskap. Halloween verkar firas ambitiöst i Kina. 
 
Efter maskeradmarknaden så bar det av till fakemarknaden igen. Hade lite mer på listan att bocka av. Börjar bli fullt i resväskan nu så jag kommer att vara varmt klädd på hemresan. Eftermiddagskaffe på Starbucks... klent kaffe men ändå - man behöver en paus i detta hårta turisttempo. Nästa punkt på programmet är en promenad längs The Bund och sen ska vi äta middag på the Oriental Pearl. Oriental Pearl är en av Shanghais mest kända byggnader (den med bollen på mitten se Beccas tidigare bilder).
 
Shanghai är en jättehäftig stad med mycket som är västerländskt och välbekant, medan annat är fullständigt annorlunda. Kontrasterna är många, gammalt och nytt, fint och fult, fattiga och rika om vart annat. Det en väldigt märklig känsla att vara den som inte förstår. Man känner sig verkligen som en analfabet när man försöker läsa vägskyltar. Men Becca har blivit en riktig fena på att ta sig fram. Dirigerar taxichaufförerna vant, beställer kinesiska specialiteter på restaurangen, och prutar utan skrupler för att få bästa pris. Jag är riktig imponerad över hur mycket hon lärt sig på denna korta tid.
 
Nu ska vi vidare.. zai jian ( hej då ...)
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: